Venlo gaat paspoorten leveren aan Nederlanders in het buitenland

De gemeente Venlo breidt haar dienstverlening uit met diensten aan Nederlanders die in het buitenland wonen. Zij kunnen voortaan een paspoort of Nederlandse Identiteitskaart aanvragen of laten verlengen in de stadswinkel van Venlo. Dat is vooral goed nieuws voor Nederlanders die net over de grens wonen. Voorheen lag het dichtstbijzijnde loket bij het consulaat-generaal in Düsseldorf of bij de gemeente Echt-Susteren, maakte Venlo vandaag bekend.

Volgens wethouder Van den Beucken past de nieuwe dienstverlening bij de rol van de Gemeente Venlo in de Euregio: ,,We werken in de regio al op vele terreinen samen met onze Duitse buren en we onderhouden nauwe banden met elkaar. Bovendien weten we dat er veel Nederlanders in de Duitse buurgemeenten wonen. Het is een logische stap dat we daar onze dienstverlening aan aanpassen, zoals je van een centrumgemeente mag verwachten.” [lees verder]

About Redactie

Al sinds 1999 een gespecialiseerde uitgeverij in (auto)biografieën en uitgever van de magazines VertrekNL en Bommelglossy. Het complete fonds is via deze site te bekijken en rechtstreeks te bestellen.